vineri, 20 februarie 2009

Men watches II



1.Girard-Perregaux Opera Three - 630,000 dolari
Girard-Perregaux face ceasuri din 1791, iar cei care se pot bucura de creatiile lor sunt putini. Ceasurile lor sunt speciale. Cei care pot sa dea peste o jumatate de milion pe acest ceas se pot bucura de doua melodii facute special pentru ei, care se pot auzi dintr-o minuscula cutie muzicala din interiorul ceasului.



2.Vacheron Constantin Skeleton Minute Repeater - 623.000 dolari
Marele constructor de automobile Henry Ford nu vroia niciodata sa-si poarte ceasul. Si asta nu pentru ca numele sau morbid l-ar fi intimidat, ci din cauza modului in care era asamblat. Acest ceas are mai multe piese decat faimosul Model T al lui Ford si nu a fost asamblat pe linie! Are 30 de pietre pretioase si o rezerva de energie de 34 de ore si nu este un ceas pentru cei care cauta functii peste functii, ci pentru cei care apreciaza niste bijuterii ale tehnicii.


3. Breguet Double Tourbillon Classique Grande Complication - 329.000 dolari
Breguet nu este doar un fabricant de ceasuri de lux. Compania produce piese de colectie inca din 1775, printre posesorii unor astfel de ceasuri numarandu-se Maria Antoaneta si Napoleon. Breguet detine patentul pentru Tourbillon, facut sa compenseze gravitatia si sa maximizeze precizia componentelor sale. Cu energie pentru 50 de ore, Double Tourbillon Classique Grande Complication creeaza o armonie intre simplu si sofisticat, cu un cadran central ratativ texturat, care se intoarce de mana si in spatele caruia este gravata o reprezentare a sistemului solar. Cele 588 de piese si 69 de bijuterii care compun ceasul sunt montate in interiorul unei carcase din platina.



4. Parmigiani Fleurier Bugatti Type 370 - 274.000 dolari
Desi costa mai bine de un sfert de milion de dolari, acest ceas costa mult mai putin decat masina pe care a fost proiectat s-o completeze - Bugatti Veyron. Cu un unghi de display neconventional, ceasul permite posesorului sa vada ora fara sa ridice mana de pe volanul masinii si fara sa-si miste incheietura. Aranjamentul pieselor componente este vertical si imita motorul unei masini. Carcasa este facuta din aur de 18 carate, iar rotitele din interior imita design-ul jentilor Bugatti din anii '30.


5.Richard Mille RM 002-V2 Turbillon - 240.000 dolari
Fabricantul Richard Mille e un newcomer in liga ceasurilor de lux, dar inca de la inceputurile firmei, in 1999, a dus productia de ceasuri la un nou nivel. Cesurile RM sunt ceva deosebit si e destul de greu sa alegi unul, pentru ca toate sunt exceptionale. RM 002-V2 Turbillon e facut din nanofibre de carbon si pare a fi iesit dintr-un laborator NASA.



6.IWC Grande Complication - 215.000 dolari
Un ceas exclusivist (doar 50 de bucati, numerotate cu cifre romane), IWC’s Grande Complication este un ceas cum altfel decat... complicat. Are 659 de piese, 75 de pietre pretioase si se intoarce singur. Are un cronometru cu repetitie, cadran din cristal convex, calendar perpetuu si iti arata fazele lunii. Poti sa-l pui sa sune din ora in ora, la fiecare sfert de ora sau din minut in minut.



7. Patek Philippe Celestial - 194.200 dolari
Patek duce functiile ceasului obisnuit ceva mai departe. Cadranul sau ofera o "harta" a cerului, care iti arata fazele si orbita Lunii, orele pe meridiane si miscarea stelelor, in functie de Sirius. Ceasul se intoarce singur, are in structura 45 de pietre pretioase, 301 de piese si o rezerva de energie de 48 de ore. A, da, iti spune si cat e ceasul.



8.Bulgari Ergon - 15.000 dolari
Bulgari Ergon este un ceas super stilat pentru care, insa nu trebuie sa-ti vinzi casa. Ceasul are un cadran din cristal safir, rezistent la zgariere, curea din piele de crocodil si o carcasa din otel inoxidabil. Ceasul nu-ti ofera functii peste functii, insa arata ca ai stil.






9.Jaeger-LeCoultre Reverso Classique Grande Automatique - 8.200 dolari
Jaeger-LeCoultre e o firma care nu trebuie sa lipseasca din niciun top, fiind un fabricant care a imbinat tot timpul stilul cu inventivitatea. Reverso Grand Automatique nu se dezminte. Carcasa lui se poate roti sau intoarce. Ceasul indica orele, minutele, secundele, data, are un indicator pentru noapte sau zi si posibilitatea de a alege un al doilea fus orar (indicat de o limba orara mai mica). Datorita faptului ca poate fi intors, cadranul este protejat de lovituri, iar ceasul rezista in apa pana la 30 de metri.



10.TAG Heuer Kirium F1 - 8.000 dolari
TAG Heuer e o firma care iubeste navigatia, cursele si tot ce tine de viata aventuroasa. De ani de zile, ceasurile TAG Heuer sunt preferatele pilotilor de curse. La prima vedere, insa, Kirium pare un ceas foarte simplu - frumos, dar simplu. In realitate, insa, aceasta piesa ofera mai multe functii detinatorului: display atat analog, cat si digital, cronometru normal si inverscalendar perpetuu, optiunea de a alege un al doilea fus orar si lumina de fundal. De asemenea, ar un ecran de cristal antireplex si anti-zgariere, o carcasa din inox si o curea din cauciuc negru. Si daca intrati in apa cu ceasul la mana, nu va faceti griji - Kirium rezista la scufundari pana la 200 de metri.

Un comentariu: